onsdag 27 februari 2013

Vem släcker mest?

Vi har blivit utmanade av Slottskolan i Borgholm och Ölands friskola i Färjestaden att se vilken skola som kan få flest hushåll att släcka under Earth Hour (Lör den 23 Mars kl 20.30-21.30)...

Jag hoppas att hela Skansenskolan antar utmaningen! Den skola som fått högst andel ja-svar procentuellt mot antal elever på skolan, bjuds på Fairtrade-fika av Energi- och klimatrådgivarna på Öland.


Under vecka 10 och 11 så kommer i alla fall 8B1:s och 7D:s lektioner i BiKe att vigas åt frågan vad man som privatperson kan göra för rädda miljön. 

lördag 16 februari 2013

Meddelande till 7D!!!

Hej. Hoppas att ni fortfarande sover första dagen på lovet! Känner att ni behöver en vecka till på er innan vi tar sista kemiprovet mot mål G. Ser att det är ledigt i provschemat vecka 10. Vi skjuter därför på provet en vecka. Resultatet på mål F har jag skickat till er via FACEbook...

Vi gör så här veckan efter sportlovet (v.9):
-Mån/Fre (halvklasser) jobbar vi med arbetsuppgifter mot mål G.
-Tors (helklass). En extra genomgång mot mål E och F . Eftersom att dessa mål hör ihop och många failade på mål F.

Vecka 10. Vi labbar på mån/fre. Alla kör skriftligt prov på torsdagen. Tror att det blir bäst. Alla kommer att få ett prov anpassat för dem. De tre vanligaste alternativen kommer att vara:
Alt 1 Har du klarat mål E och F så får du bara på mål G.
Alt 2 Du har ej klarat mål E. Då får du mål E och mål G.
Alt 3 Du har ej klarat mål F. Då får du mål F och G.

tisdag 5 februari 2013

World math day!!!

Idag fick 7D sina inlogg till World math day som pågår mellan den 5 mars (kl 11.00) och 7 mars (kl 11.00). Till er som var sjuka så skickar jag inlogg och password via Facebook. Det var kul att se reaktionen. Har aldrig sett en klass jobba så hårt! Nu gäller det att öva inför 5 mars och hoppas att vi slår så många Finländare som möjligt. Varför just Finländare? Jo, för att Finland anses ha den bästa skolan i Norden....Go sweden!!